NORDLEK 2015 – Det er også for børn!

”Nordens børn i Viborg”, ”Skumager-polka”, ”Stomp”, ”Nordisk rundboldturnering” og ”Hæng-på-dans” er bare nogle af overskrifterne på de mange tilbud til børn og unge i programoversigten. Stævneudvalget har lagt sig i selen for at gøre det attraktivt for børnefamilier at deltage i NORDLEK 2015, hvor B&U for første gang er et af hovedfokuspunkterne.

Inspireret af de mange gode tiltag på de senere års Landsstævner og ikke mindst Familielandsstævnet på Fyn, har vi sammensat et program, som forhåbentlig vil give deltagerne oplevelsen af, at NORDLEK i den grad også er for børn og børnefamilier.

Det er vigtigt, at børnene trygt og nemt kan færdes på stævneområdet. Derfor placeres der et familecampingområde umiddelbart ved Stadionhallerne, hvor det meste af stævnet foregår. Området er direkte forbundet til Hal 4, som bliver den hal, hvor stort set alle B&U aktiviteter skal foregå.

Højt til loftet for børn og barnlige sjæle i Hal 4

Kassernehallen (Hal 4) vil til Nordlek være børnenes sted. Vi vil her skabe gode og trygge rammer for både leg, kreativitet, dans og musik. Næsten alle B&U aktiviteter foregår her, og ofte vil der være flere aktiviteter i gang på samme tid, så hallen kommer forhåbentlig til at summe af glade og aktive børn.

Det er også her, der vil være et ”legerum”, hvor store og små frit kan komme og boltre sig. Vi tilbyder ikke decideret børnepasning, men der vil være en voksen ansvarlig person, som har tilsyn med området alle dage fra 9.00-22.00.

Børnene skal forkæles

Vi vil gerne forkæle børnene, og derfor skal de selvfølgelig have deres egen både åbnings- og afslutningsfest. Her håber vi, at alle børn og deres forældre vil møde op til en fornøjelig og uhøjtidelig aften med overraskelser - helt på børnenes præmisser.

Af andre aktiviteter kan nævnes sanglege og børnedans fra de forskellige nordiske lande, udflugt til et is-mejeri, kreativt værksted, unge-kurser både i dans og musik og familiedans hver aften. Og så skal vi selvfølgelig også have et lege-/hyggerum.

Vi har forsøgt at tilgodese både unge, store børn og små børn fra 3-16 år. Vi også har tænkt på, at der er såvel dansebørn som spillebørn men også børn, som er hverken eller. Når de kommer til Viborg, skal de også kunne føle sig som en del af stævnet.

Nordens børn i Viborg

Desuden har vi også den ambition, at børnene kommer til at føle nordisk samhørighed, og at de vil knytte venskabsbånd på tværs af sprog og landegrænser.

Derfor bygger vi med en række danse-, spille-, og kunst-workshops i løbet af torsdagen og fredagen op til en spændende event, som løber af stablen lørdag. Instrueret af nogle knalddygtige og kreative instruktører forenes Nordens børn i tre udtryksformer – dans, musik og kunst i et spektakulært show i Viborg by og på Borgvold.

Og hvad er så egentlig ”skumagerpolka”? Det er ikke en stavefejl – mere vil vi ikke røbe. Kom selv til NORDLEK2015 i Viborg og find ud af det.

Familier

Som noget nyt til et NORDLEK stævne, vil NORDLEK 2015 i Viborg tilbyde specielle faciliteter og events for familier, børn og unge. Der vil være en del af stævneprogrammet, tilpasset familier og de unge, og der er også en masse andre spændende ting, man kan deltage i, i mellem dansen. Børn og unge kan deltage i NORDLEK 2015 stævnet for en speciel god pris.

Der vil være en speciel campingplads for familier tæt på stævnecentrum, hvis man ønsker at bo samme sted som andre familier.

Der vil være dans, musik, kreative værksteder og andre specielle events for familier, børn og unge.

Kig på det spændende program - Vi ses i Viborg 2015.